.

Help! Een hoofdkussen uitkiezen…

Waar moet u op letten?

Welk kussen past het beste bij u?

Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat uw nekspieren tijdens uw slaap optimaal kunnen ontspannen. Welk kussen het beste bij u past, hangt af van uw slaaphouding, postuur en uw matras. Daarnaast speelt uw persoonlijke voorkeur een rol. Houdt u van een dons hoofdkussen wat u lekker op kunt schudden, of liever latex met een voorgevormde neksteun? Bij Slaapkenner Lisse laten we u graag alle mogelijkheden zien, ervaren en geven wij u natuurlijk altijd een persoonlijk advies!

Wat voor soort slaper bent u?

Er zijn verschillende type slapers te onderscheiden, onder andere de rugslaper, zijslaper en buikslaper. In welke houding slaapt u het liefst?

Rugslapers. Het is belangrijk dat de holte in de nek opgevuld wordt en het achterhoofd ondersteund wordt. Is het kussen te dik bij het achterhoofd, dan buigt het hoofd te ver naar voren, met een te dun kussen juist te ver naar achteren.

Zijslapers. Slaapt u op uw zij, dan steunt u op uw schouder en ontstaat er ruimte tussen het hoofd en het matras. Voor zijslapers is het extra belangrijk dat hun schouders niet op het kussen liggen, maar er tegenaan. Het kussen begint dus boven de schouder.

Buikslapers. Wie op de buik slaapt, ligt de hele nacht met het hoofd opzij, waardoor er snel nek- en hoofdpijnklachten kunnen ontstaan. Voor buikslapers is het dan ook van belang om een zacht en laag hoofdkussen te hebben. Hierdoor buigt de nek minder en vermindert de spierbelasting

Soorten hoofdkussens

Als het hoofdkussen op een goede manier ondersteunt, wordt uw wervelkolom niet onnodig belast en dat betekent dat u ’s ochtends ontspannen en uitgeslapen wakker wordt. Het is dus belangrijk uw hoofdkussen goed af te stemmen en daarbij de juiste vulling te kiezen. Er zijn kussens in verschillende diktes met een synthetische vulling, maar ook met traagschuim, natuurlatex, veren en dons.

Synthetische hoofdkussens.

De aanschaf van een synthetisch hoofdkussen kent de diverse voordelen. Het kussen is goedkoop in de aanschaf, in vergelijking met hoofdkussens van ander materiaal. Het onderhoud van een synthetisch kussen is ook simpel want het materiaal is goed wasbaar in de wasmachine. Een synthetisch hoofdkussen is zacht en licht.

Donzen hoofdkussens

Dons is een zeer zacht vulmateriaal met een hoge vormbaarheid en een groot vochtopnemend vermogen. Een donzen kussen kunt u dus heerlijk opschudden. De hardheid van veren en dons wordt bepaald door het percentage dons. Op een donzen hoofdkussen slaapt u zacht en vederlicht. Daarbij kunt u dons in een gewenste vorm kneden voor de beste ondersteuning. U kunt uw donzen kussen ook wassen in de wasmachine, daarna met een tennisbal in de droger dan wordt het dons weer losgeklopt.

 

Ergonomische hoofdkussens.

Last van nekklachten of pijn in uw rug na het slapen? Misschien is een ergonomisch hoofdkussen dan iets voor u. Een ergonomisch hoofdkussen zorgt voor goede ondersteuning en is vormvast. Ergonomische kussens kunnen van verschillend materiaal zijn.

Het juiste hoofdkussen voor u

Meer informatie over hoofdkussens? Kom dan gerust eens langs bij Slaapkenner Lisse. Wij geven jou graag advies over het beste hoofdkussen voor u en laten de verschillende mogelijkheden door u zelf testen.

De grote merken van Slaapkenner Lisse

Bij Slaapkenner Lisse verkopen we onder meer de volgende merken:

Lookbook

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in ons lookbook