.

Zweet je veel in bed?

Blog

Zweet je veel in bed? Misschien ligt het aan de ventilatie van je matras

Wanneer je het vaak te warm in bed vindt, is het een idee om je matras eens onder de loep te nemen. Niet alle matrassen zijn even ademend. Wanneer je veel last hebt van nachtzweten, zijn sommige soorten matrassen niet raadzaam. Slaapkenner Lisse vertelt je graag meer over ventilatie van diverse soorten matrassen. Liever persoonlijk advies? Je bent van harte welkom in onze showroom in Lisse.

Ventilatie van matrassen
Latex. Het klinkt niet heel ademd: een matras van rubber. Echter de latex matrassen die volgens het talalayproces zijn gemaakt, zijn goed ademend. Bij het Talalay productieproces wordt minder latex gebruikt. Hierdoor is er sprake van een open celstructuur.
Koudschuim heeft een open celstructuur, dankzij het productieproces waarbij de poriën worden geopend. Zo kan vocht gemakkelijk afgevoerd worden en is het matras goed ventilerend.
​​​​​​​Pocketvering matrassen hebben metalen gedraaide veren in de kern. Deze veren zijn afzonderlijk ingepakt in zogenaamde ‘zakjes’. Een metalen veer heeft uiteraard een open structuur, waardoor er veel ventilatie is.

Materiaal van topper
Heeft jouw bed ook een topdekmatras? Bovenstaande informatie geldt ook voor de toppers en de afdeklaag van het matras.

Matrassen die wat minder goed ventileren zijn het traagschuim, het reguliere latex en een synthetisch matras. Deze materialen hebben goede andere eigenschappen, maar niet handig als je veel zweet.

Uiteraard heeft ieder matras zijn eigen comfort. We raden dan ook aan om de matrassen eerst uit te testen. Kom gerust even bij ons liggen.

Ventilerend dekbed
Wanneer je al een goed ventilerend matras hebt, is het raadzaam de andere materialen te bekijken. Heb je een goede molton? Ademende kleding, dekbed en kussen? Nachtzweten kan erg oncomfortabel zijn, we willen je graag helpen dit probleem te verminderen. Je kunt een afspraak maken om met ons hierover in gesprek te gaan. Langskomen zonder afspraak is bij Slaapkenner Lisse ook geen probleem, je bent welkom in onze showroom in Lisse.